Nytt år 2013

Perspektiv
För ett år sedan dryg körde min polare Göran in mig till akuten med vansinniga buksmärtor. Ett dygn senare låg jag på sjukhus efter att vaknat upp ur narkosens vila.  Jag hade
öppnats i buken och fått en stomi (påse på magen).   Ganska shockartat avslut på 2011 och början på 2012. Nu ett år senare så har jag genomgått ytterligare en sextimmars operation där man tog bort en kamerakapsel som fastnat i samband med en undersökning när man sväljer   en kamera. Samtidigt kopplade man ihop mina tarmar igen och lade tillbaka dem i buken, jag var hel igen, påslös, vilken känsla. Trots att det var en stor operation. Trots  att jag kände mig överkörd av ett tåg efteråt så var det en underbar känsla att tänka mig ett liv utan påse. Man anpassar sig, men det är ständiga byten av påsar, risk för läckage etc etc…

Det har varit ett tuft år men det har gått bra. Mycket tack vare stödet från min underbarahustru utan hennes stöd och hjälp hade detta år varit ett helv…..

Året har dock även varit kul, mycket har hänt. Vi har varit i USA hela familjen tillsammans med goda vänner. Det var underbar resa, och samtidigt en prövning med stomi och en kamerakapsel fast i tarmarna.

Vi har oxå sålt min älskade Märta, världens bästa maskin, , har haft henne i vår ägo i fyra år, fick ihop ca 700h körtid. Huset har blivit lite klarare, Huset 2012stenläggning gjorda jag i våras, travade ut drygt femtio ton marksten Jefla massa stenunder våren.

Men nu är det nytt år nya tag!!

Idag var jag på gastroskopi, det var ingen skön upplevelse, och inte heller särskilt glädjande besked. Jag har en förträngning i tolvfingertarmen (inte oväntat eftersom kapseln fastnat där) men det fanns oxå ett aktivt litet Chron sår där. En liten rolighet i eländet är att mitt under den korta (tar bara 10 min) så ropar tre syrror i kör va tusan är det där!! Det ser ut som en äppeletikett och det är precis vad det är, eller päron. I tolvfingertarmen på väggen sitter en etikett , tror det stod KEYSER på den, helt sjukt egentligen.

Nu kan jag inte längre vänta eller komma undan medcinering, bara hoppas att jag svarar på medicinen och slipper alla två tusen biverkningar. Min läkare har gått i pension så inom kort skall jag träffa en ny och disskutera medicinering…

NUU är det iallfall dax att ta tag i kroppen, trots sjukdom så blir man tyngre , nu är det dags att ta tag i detta, invägning , 84,5kg idag, till sommaren skall jag va under 79, det är målet….. Det börjar med dryga månaden utan alkohol, mindre portioner och mer motion. Under jul och nyårshelgerna så konsumerades avsevärda mängder öl, det är juh så förbenat gott, gärna mörka starka, maaaaaaasssor med kalorier, addera god mat och det är inte konstigt att man svullnar.

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>