Väntan, timing och belöning

En stor del av livet består som bekant av väntan. Man väntar på allt möjligt, att bli större så man får börjaskolan, till man blir tonåring, tills man får se filmer på bio med 15 årsgräns, på bussen, på bättre väder, att bli frisk  etc listan kan göras oändligt lång.

En annan del av livet är timing, man måste ha timing för att må bra i livet. Träffa rätt personer vid rätt tillfälle, få tag i bostad vid rätt tillfäle, hitta rätt jobb när tiden är mogen, få motorhaveri när man kan få hjälp, etc etc, samma sak i poker, rätt timing är a och o.. kommer utveckla detta resonemang en annan gång om lusten och tiden infinnersig framöver, om timingen stämmer…

Igår fick jag ägna stora delar av kvällen på att vänta på kort, och att motspelare skulle åka ut. Jag spelade en av favoritturneringarna, LL, långlördag på svenskaspel. Det slutade med en 3e plats efter sju timmars spel, tog verkligen evigheter, men mer om den längre ner för den som är intresserad.

Just nu väntar jag på en operation, jag akutopererades vid nyår igen efter att ha fått punktering på tarmarna. Det var en stor operation, som slutade med en stomi på magen och en månads sjukskrivning. NU efter en sommar med enheldel strapatser, så skall läkarna försöka lägga tillbaka stomin i buken. Detta skulle varit en relativt enkel operation om det inte varit för kameran som fastnade. Timingen när den gjorde det kunde vart bättre , den va precis innan vi skulle på vår stora USA tripp.

Jg både längtar och våndas inför denna operation. Det är ett jäklameck att hålla på med påsar och skit, men man får göra det bästa av det. Men när jag nu får chansen att bli av med den så ser jag fram emot det. Jag vet dock att det kommer bli några riktigt jobbiga veckor efter operationen.

Ibland när man följer andra bloggare som bloggar om sitt liv med Chron, så måsta jag nog säga att jag haft lite tur med långa perioder utav skov, hade 16år utan ett enda problem efter min första operation för typ sjutton år sedan. Jag fick Chron i tolvårsåldern, och hade några tuffa år. Sen kom den tillbaka i gymnasiet, jag har nog glömt hur risig jag var dåå, men jag kommer ihåg att jag inte orkade lika mycket som mina klasspolare, det är nog först nu jag börjat reflektera över att det nog va Chron som ordnade det. För några år sedan beställde jag alla mina gamla journaler från landstingsarkivet, lite skrämmande läsning bitvis. Tex när jag gick i gymnastiet var jag 174 cmlång och vägde 47kg under en period, då är man inte uppkäftig.

Tänkte skriva lite om pokerturneringen igår för de som är intresserade.
Det var en NL Holdem turnering med 5 000 startmarker och långsam struktur starttid 21:00.

Jag hade flyt (timing) tidigt i turnerneringen och fick ihop en skaplig stack tidigt, detta underlättar på många sätt, det blir roligare, man kan jiddra i fler potter, och man får ett vapen som ger respekt. Dessa tre händer kom tidigt, denna är timing, spelar sig själv, och FI har inte heller en rimlig chans att komma undan och jag dubblar stacken http://www.pokerhand.org/?6468879
Här är en konstig hand, en typisk hand tidigt, men där jag har lite tur, plockar upp 66 på CO (pos innan knappen) en spelare i tidigpos minraisar  (ett bra sätta att få till en familjepott, vilket man sällan vill). En till synar, jag oxå, och Lynx på knappen går ai med 975 dom andra tre synar, och jag oxå.. horibelflopp, med 4 fi i potten med 66, men handen går min väg ändå deddan bettar 700 in i en pott för 4 000, då kan jag inte folda http://www.pokerhand.org/?6468884

Denna går oxå min väg, kommer en riktigt läskig river som gör att jag måste hålla igen och inte riskera ett omslag av FI, lättare att syna ett bet av Fi på river än ett omslag för hela stacken.. http://www.pokerhand.org/?6468889

Här går timingen helt fel, http://www.pokerhand.org/?6468899 och Honey som vinner denna hand kommer senare att ta ytterligere en pott där jag gör en riktig groda, han slutar oxå 2a i turren.

När vi närmar oss finalbord ligger jag allt som ofta sist eller typ näst sist. Här är vi tolv pers kvar och läget är kritiskt, hittar JJ, bara att skyffla in degen och dra på hjälmen och blunda http://www.pokerhand.org/?6468904, går vägen och jag är med igen, det blir FT, och precis efter denna lilla seger kommer kvällens groda, jag sitter på knappen och Honey går ai, jag ser fel och tror det är 11k, jag snappsynar med mina TJ, inte förren handen är över inser jag att jag synat för halva stacken HELVETE, har svårt att hantera detta, men jobbar på och slutligen sitter jag kvar när vi är tre spelare kvar, och denna avslutar det hela, surt, men brukar sluta så… http://www.pokerhand.org/?6468909
Game over sju timmar senare drygt 8 500:- rikare, måste vara en av de längsta LL jag sett.

 

 

 

Första inlägget , Välkomna

Här kommer jag blogga om allt möjligt, poker, vardag, samhällsdebatt, och inte minst öl och vin.

Idag är det Lördag den 21, och det är inget höjdarväder. VAr tvungen att åka till jobbet en snabbis och fixa till lite efter ett planerat strömavbrott. Ingen höjdar start på en lördag, men man kommer ju upp iallfall.

Reggade ett par småturneringar när jag kom tebax, som sällskap till det försenade morgonkaffet. Det är en MM, Micro Millions på Stars, Bi 2$. VA på väg ut, men lyckats ta mig tillbaka en aning, man måste både hata och älska alla Ryssar som invarderat PS, när dom donerar älskar man dom, när dom hittar enoutare och runarflushar så tycker man inte om dem lika mycket.
Denna snubbe är iallfall min favorit, jag har 22, och floppar set, det jag brukar kalla ”SteelDucksFromHell”
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/281307_EE69DECC84
Fortsätt följer….
311 plats av drygt 10 000, alltid rivern som bekant.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/282077_0971EF61D0